Residentie VN door Mieke Van Herck architects
06-02-2024

Residentie VN door Mieke Van Herck architects

Geboeid door haar architecturale signatuurstijl kwam dit gezin bij Mieke Van Herck terecht. Het ontwerp van Residentie VN groeide uit hun verlangen naar een thuis die een weerspiegeling zou zijn van hun identiteit en levensstijl.

Kenmerkend voor deze realisatie is onder meer de achtergevel als één langgerekte glaspartij met zicht op de tuin en de omgeving. Ter hoogte van de keuken loopt het raam zelfs in één beweging door naar de bovenverdieping. Het zorgt er voor een ongeëvenaard panoramisch zicht vanuit de masterbedroom. Ook uniek is hoe het poolhouse connectie zoekt met de tuin, maar tegelijk aan het huis geschakeld blijft. Zo bereik je vanuit de keuken naadloos de bar van het poolhouse en kijk je vanuit de bar door de glazen vloer naar de wijnkelder en mancave. Kort samengevat: een weergaloze plek om te relaxen en samen te zijn met vrienden en familie.

Op het vlak van interieur droomde de vrouw des huizes dan weer van een luxueuze wabi-sabistijl met een eindeloos vakantiegevoel. Om aan die wens tegemoet te komen, koos het architectenteam voor een licht, zacht en zanderig, ton sur ton kleurenpalet. Verder leidde het tot de keuze voor microtopping in de badkamer met familiedouche en in de douchecel met afgeronde achterwand in het poolhouse. Ook de keuze voor de Italiaanse, gekraterde natuursteen Pietra Bicci die doorheen de woning loopt en zo voor een gevoel van eenheid en rust zorgt, past in het neerzetten van een gesofisticeerd zeninterieur.

Naast een professioneel uitgeruste statementkeuken voor de hobbykok in huis, werd de leefruimte op de benedenverdieping aangekleed met Italiaans designmeubilair, zoals het Freeman-salon van Minotti, de Husk-stoelen van B&B Italia en de Ufo-tafel van Emmemobili; een trio dat geboekstaafd staat onder de persoonlijke favorieten van architecte Mieke. Tot slot nemen we je graag mee naar de dressing op de bovenverdieping. Die werd in een open connectie met de masterbedroom en de badkamer opgevat als een tweeledige, open instapkast waar zowel man als vrouw het overzicht over hun geliefde kleding kunnen behouden en aanschouwen.

SAVVY x Mieke Van Herck architects: internationale persrelaties.
Bekijk hier onze andere cases.

Fotografie: Annick Vernimmen

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.