BAUX ♥ Tarkett: een synchroon kleurenpalet voor het ontwerpen van gezondere interieurs van plafond tot vloer
17-04-2024

BAUX ♥ Tarkett: een synchroon kleurenpalet voor het ontwerpen van gezondere interieurs van plafond tot vloer

Vandaag lanceren BAUX en Tarkett een gecoördineerd kleurenpalet dat is voorbereid op het creëren van gezondere en duurzamere interieurs waarin mensen kunnen gedijen. BAUX Acoustic Wood Wool-tegels voor plafonds en muren helpen lawaai te absorberen zodat je helderder kan denken, terwijl Tarkett AirMaster® vloertechnologie gespecialiseerd is in het reduceren van fijnstof zodat je makkelijker kan ademen. Het veelzijdige kleurenpalet varieert van aardse mineralen tot verwarmende bloemen en hoge bostinten.

“Voor Tarkett was de samenwerking met BAUX vanzelfsprekend, omdat we dezelfde sterke betrokkenheid delen op het gebied van design, welzijn en duurzaamheid”, zegt Thomas Leneveu, Vice President van de Benelux & Carpet Business Unit EMEA bij Tarkett. “We zijn er allebei van overtuigd dat het aanbieden van een complementaire vloer- en wandoplossing voor interieurs toegevoegde waarde heeft voor onze klanten. Deze samenwerking levert een oplossing op die aan alle eisen voldoet: een perfecte mix van een geweldig design, verbeterde akoestiek en luchtkwaliteit en een echte toewijding aan duurzaamheid.”

Een inspirerende combinatie van functie, kleur en textuur
Om een visuele harmonie te bereiken tussen de multitexturale vloer-, wand- en plafondoppervlakken van Tarkett en BAUX, riepen de merken de hulp in van de internationale ontwerpstudio Form Us With Love. Het resulterende BAUX x Tarkett kleurenpalet voor BAUX Acoustic Wood Wool en Tarkett AirMaster® tapijttegels omvat zes verschillende kleurstijlen: Midnights, Neutrals, Minerals, Oceanic, Florals en Forests.

“Met deze selectie kleuren willen we professionele ontwerpers een middel bieden om de mogelijkheden van mix-and-match te verkennen en een oneindig palet aan diversiteit binnen de architectuur te bereiken”, zegt John Löfgren, medeoprichter van Form Us With Love.

Bouwstenen voor gezondere en duurzamere interieurs
Samengebracht door de gedeelde waarden van welzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu, vormen de oplossingen van BAUX en Tarkett een krachtige tandem voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en akoestiek van binnenruimtes.

Met de AirMaster® tapijttegels van Tarkett kunnen ontwerpers de lucht in binnenruimtes zuiveren voor meer gezondheid en welzijn voor mens en milieu. Tarketts gepatenteerde DESSO AirMaster® technologie helpt de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door fijnstof acht keer effectiever op te vangen en vast te houden dan gladde vloeren en vier keer effectiever dan standaardtapijt*. Het materiaal van de tapijttegels helpt bovendien geluid te absorberen en te dempen.

BAUX Acoustic Wood Wool combineert hout en cement tot volledig recyclebare akoestische tegels met een hoge functionaliteit en een lage milieu-impact. De open materiaalstructuur van de tegels dempt geluid effectief en helpt ontwerpers om interieurs te creëren waar mensen kunnen rusten, denken en samenwerken. Het materiaal heeft ook uitstekende isolerende, warmtebehoudende, sterke, vochtbestendige en brandwerende eigenschappen.

“De integratie van duurzame en welzijnsbevorderende materialen is meer dan enkel een voorbijgaande trend; het betekent een cruciale overgang naar het ontwerpen van ruimtes die prioriteit geven aan zorg voor het milieu, gezondheid van de bewoners en duurzaamheid op de lange termijn”, zegt Fredrik Franzon, CEO en medeoprichter van BAUX. “Deze verschuiving onderstreept een essentiële evolutie in onze benadering van architectuur en interieurontwerp. Die moeten niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook het welzijn van individuen en de maatschappij als geheel.”

SAVVY x Tarkett: Belgische persrelaties
Bekijk onze andere cases hier.

Want to collaborate? Contact us
This website makes use of cookies to improve your user experience. By continuing to use this website, you are accepting our cookie policy. More info
.