The SAVVY chair 2024
First edition

The SAVVY chair
.01

De Belgische designer en architect Jord Lindelauf creëerde voor SAVVY een miniatuur loungestoel waarin onze liefde voor de stoel én voor letters versmelt op één rustpunt. Lindelauf trok de naam SAVVY uit elkaar, abstraheerde de letters en bracht ze weer samen in een unieke stoel die vanuit elk standpunt weet te verrassen.

First edition
First edition
Designer
ID-Kit
Naam
Jord Lindelauf
Geboortejaar
1997
Locatie
Brussel, Belgium
Job
Architect & Furniture designer
Designs
Allu, K.5.21
Site
jordlindelauf.com
Tijdens zijn opleiding architectuur en meubelontwerp ontwikkelde Lindelauf de bijzondere vaardigheid om ontwerpen te laten ontstaan vanuit een 2D-perspectief. Die methode heeft zijn werk als designer bepaald en vormt tot op vandaag het startpunt van elk ontwerp. Ook toeval speelt een rol. Vaak ontstaan zijn ontwerpen vanuit een toevallig lijnenspel en vinden ze pas in een latere ontwerpfase hun diepte en gelaagdheid. Alledaagse schoonheid, zoals de contouren van een straatsteen, inspireert de Brusselse designer mateloos. Lindelauf gaat er nooit gedwongen of bewust naar op zoek, maar als alledaagse schoonheid zijn pad kruist, laat hij zich er maar al te graag door leiden.
First edition
First edition
First edition
First edition
Hoewel de vorm altijd de functie volgt in de ontwerpen van Jord Lindelauf, kunnen we de bijzondere esthetiek van elk object en meubel niet verloochenen. Zijn portfolio laat zich opmerken door een unieke, authentieke en persoonlijke vormentaal die zich begeerlijk een weg baant om in het huis en het hart van elke designliefhebber opgenomen te worden. Als zijn werk dan ook nog eens van generatie op generatie gekoesterd kan worden, is Lindelauf helemaal in zijn missie geslaagd.
First edition
The SAVVY chair.01 is een abstracte weergave van de naam SAVVY,
als een symbolisch begin van een groeiende miniatuurcollectie.
SAVVY is een PR-, content- en brandingbureau uit Roeselare. We zijn gespecialiseerd in architectuur, design en lifestyle // in het lanceren en uitbouwen van merken // in het creatief en strategisch begeleiden van merken en bedrijven bij de optimalisatie van hun communicatie // en in het maken van bedrijfsmagazines.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.