Edgar Guesthouse: nieuw boetiekhotel in Gent
26-10-2021

Edgar Guesthouse: nieuw boetiekhotel in Gent

Jong koppel maakt verschil met eigen design en selfhostconcept

Als een meubelontwerper en een kaasmeester hun krachten en ideeën bundelen om een hotel op te starten, dan weet je dat het er mooi én lekker zal zijn. Vlak bij de Gentse Sint-Jacobskerk bouwden Eline Goossens en Steven Gosseye een uitgeleefd pand om tot een gezellig hedendaags guesthouse met zes kamers. Het interieur bestaat voornamelijk uit meubels die Steven zelf heeft ontworpen, aangevuld met zorgvuldig uitgekozen designtoppers. De nadruk ligt op een persoonlijke service die hand in hand gaat met een selfhostingsysteem.

Edgar Guesthouse is het tweede hoofdstuk in het hospitalityverhaal van kaasmeester Eline Goossens (°1992) en architect/designer Steven Gosseye (°1987). Het creatieve en complementaire koppel verloor zijn hart aan de eclectische en authentieke buurt rond de Sint-Jacobskerk in Gent en opende er vier jaar geleden ‘Edgar kaasbar’. Toen het aangrenzende pand wat later te koop kwam te staan, grepen Eline en Steven de kans om hun zaak uit te breiden met een gezellig en kleinschalig overnachtingsadres: Edgar Guesthouse.

Eigen en andere makelij

Een grondige renovatie drong zich op om van het uitgeleefde huis een gezellig hotel met zes kamers te maken. Een kolfje naar de hand van Steven. Hij is niet alleen de man achter het Belgische designmerk ykoon, maar ook de helft van het architectenduo gosseye + verbeke. De kamers stralen jonge, hedendaagse luxe uit dankzij een combinatie van warme rustgevende kleuren, hoogwaardige natuurlijke materialen en een toffe collectie van illustratiekunst aan de muur. En vanuit de luxekamer op de bovenste verdieping heb je prachtig zicht op de torens van Gent.

Het koppel richtte de guesthouse zelf in met eiken meubilair, natuurlinnen gordijnen, slaapkamervloeren van gerookte kurk en badkamermuren die werden afgewerkt met Mortex. Steven ontwierp en maakte alle bedden, tafels en wandrekjes zelf en gaf ook andere ontwerpers ‒ zoals Jean Prouvé en Muller Van Severen ‒ een plekje. Extra mooi: de verzorgingsproducten van Ray, het merk van de Gentse apothekeres Hilde Nys, die in elke badkamer aanwezig zijn.

Selfhosting

Haar persoonlijke aanpak uit de kaasbar trekt Eline door naar het hotel. Gasten mogen zich verwachten aan een warme verwelkoming en heel wat insider tips voor een leuk verblijf in de Arteveldestad. Doordat Eline en Steven om de hoek wonen, zijn ze bovendien gemakkelijk aan te spreken. Toch is er geen inkombalie te bespeuren; via een online check-in ontvangt elke gast een unieke pincode om zijn kamer te openen.

Uiteraard is een selectie kazen in het ontbijt inbegrepen. Daar komen Frans stokbrood, huisgemaakte confituur, hoeveboter, koffie/thee en sinaasappelsap van JusRé bij. Wie uitgebreid wil brunchen, wordt door Eline en Steven op weg geholpen.

Over de buurt

Sint-Jacobs - op een boogscheut van de Vrijdagmarkt - is een van de meest volkse buurten van Gent. Twee keer per week kan je er naar de prondelmarkt, er zijn eigenwijze volkscafés en de boetiekjes zijn er vree wijs en typisch Gents. Door de locatie in het historische centrum van de stad is het ook een ideale uitvalsbasis voor toeristen.

Meer info: www.edgarguesthouse.be.
SAVVY x Edgar Guesthouse: fotografie en persrelaties.
Meer cases vind je hier.
Fotografie: Damon De Backer

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.