Blog | Drie snelle vragen aan interieurconsulente Guillemine Mertens
21-04-2022

Blog | Drie snelle vragen aan interieurconsulente Guillemine Mertens

Zussen Guillemine en Ozanne kennen we van het tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen’. Met hun studio Jackie Brussels helpen beide interieurexperten bij het vinden van woongeluk. Voor de nieuwe editie van CORES magazine stelden wij drie snelle vragen aan Guillemine Mertens.

Welke drie objecten uit je interieur typeren jouw stijl?
“Tijdens zijn opleiding houtbewerking maakte mijn man de Spectrum Steltman stoel van Gerrit Rietveld na. Die typeert hem én mij omdat wij veel zelf doen in huis. Als tweede kies ik twee blauwe tafellampen in keramiek die ik erfde van mijn overleden ouders. Ze hebben een emotionele waarde. Af en toe koop ik nieuwe lampenkappen waardoor ze er telkens weer anders uitzien. Het derde object is het berbertapijt in onze keuken omdat het aantoont dat sfeer en esthetiek voor mij belangrijker zijn dan functionaliteit. Snel vuil? Dan laat ik het wel reinigen.”

Welk interieurtalent volg je zelf?
“Beata Heuman, een interieurdesigner met Zweedse roots die in Londen woont en balanceert tussen de Scandinavische en de Engelse stijl. Ik zou mijn huis niet inrichten in haar stijl, maar het gaat me om de sfeer die ze neerzet. Ook haar filosofie dat je zorg moet dragen voor je huis bevalt me.”

Kan je enkele do’s & don’ts geven voor een trendy interieur?
“Wij raden mensen aan om hun gevoel te volgen en zich niet blind te staren op trends. Zelf doen we dat ook niet. We kijken wel naar maatschappelijke tendensen. Neem nu het thuiswerken als gevolg van de pandemie: je thuiskantoor mag huiselijk en gezellig zijn, voorzien van een bureaustoel in een zachte stof, sfeervolle verlichting en geluiddempende materialen.”

Uit: CORES magazine.
(Foto's: Birger Stichelbaut)

Benieuwd naar de bedrijfsmagazines die wij maken? Die vind je hier.

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.