Cella Restaurant & Bar opent in magnifieke loods naast Kattendijkdok in Antwerpen
06-03-2024

Cella Restaurant & Bar opent in magnifieke loods naast Kattendijkdok in Antwerpen

Begin maart opende naast de Kattendijkdok op het Eilandje in Antwerpen het nieuwe Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens start er een nieuw culinair verhaal nu hun restaurant Het Pomphuis door de Oosterweelwerken tijdelijk gesloten is. Het keukenteam onder leiding van chef Christophe De Koninckx blijft en zal een verfijnde internationale keuken brengen. Cella vindt onderdak in een oude loods, die volledig werd getransformeerd door de Belgische interieurarchitecten van Grain Designoffice. Niet alleen de keuken en het kosmopolitische interieur doen watertanden, ook het zicht op het water en alle belangrijke Antwerpse highlights maakt dineren hier tot een bijzondere beleving.

Op oudejaarsavond 2023 draaide Het Pomphuis zijn laatste shift. Sindsdien is de bekende luxebrasserie aan de rand van de Antwerpse haven tijdelijk gesloten door de Oosterweelwerken die minimum vijf jaar zullen duren. Vandaag opent de familie Dieltjens echter de deuren van een nieuwe hotspot: Restaurant & Bar Cella. De link met de stad en het water blijft, want de Antwerpse horecafamilie vond naast het Kattendijkdok op het Eilandje de geschikte locatie voor een nieuw culinair verhaal met zicht op de dokken en Antwerpen. “Het Pomphuis stond gekend voor zijn terras en met Cella doen we het nóg beter. Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad. Onze privatediningruimte grenst bovendien aan een eigen privéterras”, aldus marketingmanager Thibaut Dieltjens.

Internationale keuken
Ook het hele team van Het Pomphuis verhuist mee. Chef Christophe De Koninckx zal een verfijnde internationale keuken serveren in Cella. Van maandag tot zaterdag kan je à la carte dineren en van maandag tot vrijdag ook à la carte lunchen. Verder serveert Cella op weekdagen een tweewekelijks business lunchmenu in twee of drie gangen. Cella biedt plaats aan 134 couverts. Tot slot kan je doorlopend terecht in de bar, die naast unieke cocktails en wijnen ook bijhorende barfood zal serveren. Vanuit het restaurant hebben de tafelgasten zicht op de open keuken met als unieke blikvanger de custom-made houtskoolgrill die gerechten vaak van een rokerige toets zal voorzien.

Muzikale moods
Wie tot slot graag privé tafelt, kan dat in de privatediningruimte. De ruimte biedt plaats aan gezelschappen tot 26 personen, heeft een aparte toegang en kan worden opgedeeld in twee ruimtes. Met een verborgen toegang en zicht op het restaurant van binnenuit, tafel je hier afzonderlijk zonder de link met het restaurant te verliezen. Ook muziek vormt de culinaire beleving bij Cella. Thibaut: “Stefan Vranckx is vier dagen per week onze ‘MoodJay’. Hij zal muzikale moods brengen die volledig en alleen voor ons zijn uitgewerkt. De sculpturale dj-booth in de bar is trouwens een unieke eyecatcher op zich.”

Industrieel interieur door Grain Designoffice
Cella huist in een oude loods naast het Kattendijkdok op het Eilandje. Onder impuls van architect Raf De Backer en de interieurarchitecten van Grain Designoffice werd de loods de voorbije maanden gestript en getransformeerd tot een restaurant en bar met een gestileerd, industrieel karakter en een donker, gezellig citygehalte. Van de loods bleef enkel het karkas behouden, waar het restaurant vervolgens als een box-in-box werd ingeschoven. De draagbalken van de loods vinden dankzij Grain Designoffice hun visuele echo in de betonnen bogen die de nodige intimiteit in de ruimte brengen. Kenmerkend voor het portfolio van de interieurarchitecten uit Knokke zijn verder de krachtige combinaties van texturen en volumes. Ook de boeiende tegenstelling tussen ruwheid en verfijning is in dit project duidelijk zichtbaar. Zo zorgen het gebruik van blauw ruw staal, afwerkingen in donker fineer, de tactiliteit in stoffering en textiel, een gecureerde selectie van high-enddesign en een lichtplan met kunst- en kaarslicht voor een boeiende en uitgebalanceerde restaurantbeleving.

SAVVY x Grain Designoffice: internationale persrelaties.
Bekijk onze andere cases hier.

Fotografie: Lieven Dirckx

Samenwerken? Neem contact op
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
.